Vahva talousosaaja, jolle tärkeää on inhimillisyys ja ihmisten hyvinvointi

Toimin toista kautta Kokoomuksen kansanedustajana sekä kolmatta kautta Espoossa kaupunginvaltuutettuna. Sitä ennen olen tehnyt pitkän työuran yrityselämän palveluksessa mm. taloushallinnon tehtävissä ja yrittäjänä. Koulutukseltani olen hallintotieteen tohtori ja kauppatieteiden maisteri.

Minulla on monipuolinen osaaminen yritysmaailmasta ja julkiselta sektorilta. Liiketoiminta, johtaminen ja toiminnan kehittäminen ovat tuttua vuosien varrelta. Olen toiminut Controllerina, talouspäällikkönä, yrityspuolen liiketoiminnan kehityspäällikkönä, projektijohtajana sekä sisältö- ja portaalipalvelujohtajana. Olen vahva talousosaaja Talousosaamista on kertynyt käytännön työn, kirjojen kirjoittamisen ja luennoinnin kautta. Yhteisten asioiden hoitaminen on intohimoni ja työnsarkaa riittää. Väitöstyöni myötä sekä kansanedustajan ja valtuutetun ominaisuudessa olen perehtynyt syvällisesti julkiseen talouteen, sosiaali- ja terveystoimeen sekä tutkimus- ja koulutusasioihin. Väitöstyössäni etsin keinoja erikoissairaanhoidon kustannustenhallintaan, ja siihen miten jopa pienemmällä rahalla voidaan saada parempia ja vaikuttavimpia palveluita.

Perheemme on yrittäjäperhe ja meillä on kolme lasta, joista kaksi on jo lentänyt opintojen perässä pois kotoa. Yrittäjän arki on meille hyvinkin tuttua. Harrastan juoksua, joogaa ja uintia.

Tukijoukkoni kuvaavat minua seuraavanlaisesti: ”Kuuntelee kentän ääntä, toimii tiedon perusteella, luottaa ja antaa tilaa toimia. Sanna on sinnikäs, ahkera, yrittävä, välittävä ja positiivinen. Pätevä ja fiksu talousosaaja. Sen lisäksi, että Sanna on kova talousosaaja, on hänelle tärkeintä ihminen ja hänen hyvinvointinsa."

Lähdin politiikkaan, koska halusin hyödyntää laaja-alaisen osaamiseni siten, että me ja lapsemme saisimme elää paremmassa Suomessa.

kts. CV, kts CV kirjoitettuna auki